Știri ITSecuritateTECHTelefoane

Google construieste o echipa specializata in cautarea de bug-uri in aplicatiile importante de pe Android

De cand cu boom-ul telefoanelor inteligente, Android si iOS au fost mereu in atentia tuturor. In timp ce fac foarte multe lucruri bune, la fel ca orice alt software, au probleme. Din nefericire, aceste probleme tind sa afecteze in mod direct sau indirect utilizatorii. Pentru a remedia aceasta situatie, Google pune cap la cap o echipa de securitate specializata pe gasirea si rezolvarea problemelor software.

Acest lucru ar fi trebuit facut de mult, chiar daca unii ar putea spune ca implica anumite costuri. Dar pana la urma, vorbim despre Google si pentru o astfel de companie nu cred ca banii sunt problema. Dar hei, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Noua echipa de la Google va avea ca sarcina doar „aplicatiile foarte sensibile”

Google a postat recent o oferta de munca prin care cauta persoane pertinente in domeniul securitatii. Job-ul este pentru pozitia de Security Engineering Manager si atributiile acestuia vor fi printre altele, sa formeze o echipa care sa se ocupe de securitatea aplicatiilor third-party din magazinul Google Play de pe Android. Echipa va urma sa se ocupe de aplicatii ce contin date importante precum cele de banking, sau de sisteme precum cele de tracking pentru COVID-19.

Bing COVID 19 Coronavirus Tracker
Bing de la Microsoft are un astfel de tracker care tine evidenta pacientilor diagnosticati cu COVID-19

In plus, oferta de munca specifica si faptul ca nou echipa Android va avea ca sarcina nu doar sa gaseasca aceste probleme, ci si sa le repare. In plus, noii angajati vor colabora cu echipa deja stabile din cadrul companiei. In acest fel ar crea un ecosistem foarte bine inchegat.

Aceasta miscare este foarte buna si arata ca Google are grija in continuare de Android. La finalul zilei este unul dintre cele mai populare sisteme de operare ale acestui moment. Per total, dupa aceasta miscare ar trebui sa simtit schimbarile si la nivel de utilizatori. Poate ca magazinul de aplicatii Android va deveni un mediu mai bun si pentru utilizatori, cat si pentru dezvoltatori.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button