ȘtiriTech&IT

Google extinde funcția Circle to Search pentru a oferi și traduceri instant

Abia anunțată de Google pentru familia de telefoane Pixel 6 și Pixel 7a, funcția Circle to Search a fost îmbunătățită pentru a putea oferi și traduceri instant.

Ce poate fi mai simplu decât să încercuiești ceva text dintr-o poză sau de pe internet și să vezi imediat versiunea tradusă. Aparent, și Google este de aceeași părere, compania americană împrumutând de la aplicația Google Lens suportul pentru traducerea instantanee a textului surprins în imagini.

Tot ce ai de făcut este să declanșezi funcția Circle to Search ținând apăsat pe tasta Home sau simbolul grafic permanent afișat la partea de jos a ecranului. Încercuiești elementul text care te interesează și apoi activezi simbolul Translate apărut pe ecran. La fel ca în aplicația sus amintită traducerile sunt aplicate ”in-line”, apărând suprapuse peste textul original pe care l-ai încercuit.

Pentru a beneficia imediat de noua versiune Circle to Search trebuie să ai instalată cel puțin versiunea beta a aplicației Google pentru Android, funcționalitatea urmând să fie disponibilă oficial zilele următoare. În afară de telefoane din seria Pixel, lista dispozitivelor suportate cuprinde și telefoane Samsung din seriile Galaxy S24, S23, Z Flip5 și Z Fold5, precum și Galaxy Tab S9.

Merită amintit ca funcția Circle to Search poate oferi mult mai mult decât traduceri text. Spre exemplu, poți căuta după orice obiect, clădire sau peisaj surprins în călătoriile tale, chiar dacă nu știi nici măcar cum se numește acel „ceva”. Google Search va încerca să afle locația, numele și orice alte informații relevante. Opțional, când îndrepți camera spre un obiect sau încarci o imagine poți argumenta căutarea și cu întrebări despre obiectul respectiv, rostite în limbaj natural.

Bine de știut, funcția Circle to Search are și câteva limitări importante, lăsate din criterii de siguranță. Spre exemplu, nu poți folosi Circle to Search pentru a căuta după fețele unor persoane sau alte detalii personal identificabile (ex. numărul de înmatriculare al unei mașini). Însă poți afla care este modelul ceasului sau a genții purtate la mână, cum se numesc pantofii sau mașina persoanei respective.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button