PCTECHTech&IT

Google Chrome pregătește suport pentru Windows Mixed Reality

Conform ultimelor informații neoficiale, Windows Mixed Reality ar putea primi în sfârșit suport și pe Google Chrome. Editorii de la Windows Latest au descoperit câteva fragmente de cod nou în Chromium – proiectul de browser open source aflat la baza browserului Chrome – care menționează în mod explicit suportul pentru viitoarea platformă de realitate mixtă a celor de la Microsoft.

Codul relevant a fost găsit în două fișiere adăugate la proiectul Chromium în 22 și 29 ianuarie. Primul dintre ele face mențiunea „Adăugați o notificare pentru Windows Mixed Reality”, iar al doilea „Adăugați un device Mixed Reality pentru a sprijini Windows Mixed Reality”.

Nu este greu de intuit de ce Chromium adaugă în cele din urmă sprijin pentru Windows Mixed Reality, la mai mult de un an după introducerea platformei. Conform unor dezvăluiri din ultimele luni, Microsoft intenționează să utilizeze motorul Chromium pentru o versiune viitoare a browserului Edge, mai degrabă decât propria sa tehnologie EdgeHTML. Mai mult, compania nu a făcut până acum eforturi susținute pentru a populariza funcțiile de realitate mixtă.

Windows Mixed Reality a debutat cu mai multe seturi de căști de la Acer, Asus și alți producători, dar magazinul Microsoft afișează în prezent doar șapte seturi de căști, dintre care trei au stocurile epuizate. Este posibil ca oferta limitată să fie cauzată de pregătirile companiei pentru lansarea Hololens 2 pe data de 24 februarie, în cadrul Mobile World Congress. Este de așteptat ca noua versiune să fie mult îmbunătățită față de original, ceea ce i-ar putea convinge pe cei de la Microsoft să o ofere la vânzare publicului larg.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button