SecuritateTech&IT

Google avertizează utilizatorii Chrome cu privire la o breșă de securitate majoră

Ar fi cam a treia oară în zece zile. Dacă folosești Chrome, Google te avertizează că hack-ul cel nou este foarte periculos, fiind clasificat drept High threat level. Acesta afectează toate sistemele, adică Windows, Mac, inclusiv Linux.

Exploit-ul (CVE-2022-1232) a fost anunțat pe blog-ul dezvoltatorului, dar Google nu a intrat în detalii tocmai pentru a nu le da hackerilor șansa de a-și adapta strategiile și de a analiza modul de rezolvare a breșei. Google precizează că „accesul  sau link-urile către detaliile despre bug pot fi restricționate până când majoritatea utilizatorilor vor beneficia de un fix”. Deci, tot ceea ce a putut dezvălui compania a fost nivelul de risc, tracking, domeniul exploatării și sursa, iar mențiunea arată astfel:

  • High – CVE-2022-1232: Type Confusion in V8. Reported by Sergei Glazunov of Google Project Zero on 2022-03-30

V8 este responsabil cu procesarea JavaScript, motorul care îi dă viață lui Chrome. V8 a fost atacat și luna trecută cu un exploit de tip Zero-Day, adică un tip de exploit prin care hackerii au putut lansa atacuri asupra lui Chrome înainte ca Google să se poată mobiliza pentru a lansa un fix. De acea, la doar câteva zile, dezvoltatorul a identificat nu mai puțin de 28 de alte exploit-uri.

Verificați dacă puteți instala update-ul pentru Chrome

Prin urmare, Google a anunțat Chrome 100.0.4896.75, care nu este momentan disponibil publicului larg. Portrivit companiei, fix-ul va fi distribuit live în următoarele zile/săptămâni. Dar utilizatorii pot verifica dacă update-ul poate fi instalat în Chrome prin navigarea spre Settings > Help > About Google Chrome. Este important de știut că browser-ul trebuie repornit după aplicarea patch-ului și din moment ce dezvoltatorul avertizează că numărul de atacuri lansate cu succes crește pe zi ce trece, aș sugera să verifici disponibilitatea fix-ului 100.0.4896.75 imediat după ce ai citit articolul ăsta.

Chrome screenshot

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button