Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Google Chrome are o problemă care pune în pericol 2 miliarde de utilizatori

Google a lansat un avertisment pentru circa două miliarde de utilizatori ai browser-ului Chrome. Aceștia sunt expuși unui exploit de tip zero day, ceea ce înseamnă că hackerii au putut profita de o breșă de securitate înainte ca producătorul să o poată remedia. Este vorba despre exploit-ul numit CVE-2021-37973 care afectează Google Chrome pe Windows, Linux și macOS. Într-o încercare de a proteja toți acești utilizatori, producătorul ține orice detalii referitoare la exploit în spatele ușilor închise. Singura informație pe care am primit-o este nivelul de pericol pe care îl reprezintă acest exploit: grad ridicat de risc.

Actualizează Google Chrome pentru a-ți spori siguranța online

Pentru a răspunde acestui atac, Google a lansat deja un patch. Cu toate astea, compania își încurajează toți utilizatorii să verifice ce versiune de Chrome folosesc: dacă ai versiunea 94.0.4606.61 sau mai nouă, ești în siguranță. În caz contrar, ești încurajat să faci rapid actualizarea pentru a-ți proteja datele personale. Aceste atacuri sunt regulate și țintesc spre browser-ul de la Google deoarece este cea mai populară soluție de pe piață, cu peste 2.65 miliarde de utilizatori la nivel global.

Statistici utilizare browser Google Chrome 2021

Dacă vrei să te protejezi cât mai bine și în mediul online, recomandarea mea este să îți actualizezi cât mai des atât sistemul de operare, cât și browser-ul și orice alt software critic, precum driverele. Deși pare o mișcare logică, mulți utilizatori ignoră aceste update-uri din obișnuință, ori necunoștință de cauză și de multe ori problemele de natură tehnică pot fi rezolvate cu o simplă actualizare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button