MORE

Google Chrome ad-blocking – O realitate intr-o viitoare versiune

Utilizatorii de Google Chrome s-au bucurat pana acum de functii  de Ad-Blocking din surse 3rd party, precum ABP sau AdBlock, bazandu-se pe acestea pentru a bloca orice fel de reclame sau pop-up-uri. Se pare ca Google a luat aminte si va introduce o setare Chrome ad-blocking intr-un viitor apropiat.

Conform unui raport The Wall Street Journal, se pare ca si Google este de acord cu utilizatorii in privinta unor reclame, astfel o functie de ad-blocking isi va face loc intr-o viitoare versiune.

Setarea este optionala, dar conform raportului, se conformeaza cu cerintele grupului  Coalition for Better Ads industry, astfel, multe dintre reclamele 3rd party ce contin virusi sau reclame inselatoare, vor fi blocate din oficiu.

Este o sabie cu doua taisuri toturi, Google este deja creditor catre Eyeo GmbH, companie care detine Adblock Plus, fiind inclus in programul de „reclame sigure”. Acest lucru nu a dat bine la imaginea companiei, care acum decide ce reclame au voie si ce nu.

Google a generat, doar in 2016, onorabila suma de 60 de miliarde de dolari, doar din publicitatea online pe care o livreaza, iar Chrome inseamna 47.5% din piata de browsere, multe guri rele avertizand de un posibil monopol. Lucru putin probabil, dar nu plauzibil.

[The Wall Street Journal]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button