MORE

Google Cardboard poate salva vieti

Ca dovada ca tehnologia VR poate fi folosita pentru foarte multe lucruri, unele chiar importante, Google Cardboard a fost responsabil recent pentru salvarea unei vieti.

Mai exact, pentru salvarea vietii unui copil cu o malformatie foarte grava la inima. Medicii care au examinat initial cazul nu au putut gasi o solutie, motiv pentru care familia a apelat la spitalul pediatric Nicklaus din Miami, Florida, SUA.

Doctorii s-au folosit de scanari tridimensionale ale toracelui pentru a construi un model foarte detaliat. Intentia initiala era cea de a folosi imprimare 3D pentru a crea o reprezentare fizica pe care chirurgul sa o studieze in detaliu, dar imprimanta tot avea obiceiul sa nu functioneze cand le era lumea mai draga.

In cele din urma, modelul 3D a fost incarcat intr-o aplicatie de pe un iPhone si combinata cu Google Cardboard, lucru care i-a oferit chirurgului posibilitatea de-a analiza in detaliu situatia si de a-si planui fiecare miscare cu mare atentie.

O astfel de metoda de vizualizare a permis realizarea unei tehnici chirurgicale noi, iar folosirea sa pe viitor ar putea avea multe avantaje. Nu de alta, dar mai toate filmele SF tot aveau astfel de metode de vizualizare, asa ca puteti spune ca acum chiar traim in viitor.

[CNN]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close