Știri ITTECH

Google brevetează încălțăminte pentru realitate virtuală

O problemă pe care tind să o aibă experiențele de realitate virtuală este lipsa spațiului. Nu prea poți face o aventură masivă, care să te lase să iei la pas lumi imense, dacă tot ce ai la dispoziție este un colț dintr-o sufragerie cu ocazionalul câine care nu înțelege ce faci și încearcă să îți pună piedică.

Ca urmare, se tot încearcă găsirea a diverse soluții care să remedieze această problemă. Iar Google are o idee pentru o soluție. Role! Bine, nu tocmai role, dar încălțăminte echipată cu un sistem mecanizat de deplasare, sincronizat cu experiența de realitate virtuală asociată.

În acest fel, veți putea „merge” în realitatea virtuală, în timp ce stați pe loc în lumea reală, fiecare pas în față/spate/lateral luat fiind compensat de către roțile/rolele/șenilele din încălțăminte. Brevetul pe care Google l-a înregistrat pentru această soluție este foarte vag și nu include detalii efective, ceea ce înseamnă că nu prea are o deocamdată un prototip funcțional, dar are idei și le explorează. Cel mai probabil vrea să se asigure că nu încearcă altcineva să lanseze un produs pe baza acestei idee înaintea lor.

Google role de vr

Acum trebuie doar să stăm, să așteptăm, să vedem dacă apare pe piață un produs efectiv, iar apoi să ne uităm pe Youtube la diverse incidente în care diverși oameni își pierd echilibrul și fac prăpăd prin casă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button