Știri ITTECHTelefoane

Google Assistant va deveni mai puțin inutil în curând

Am o veste bună pentru cei care tot se întreabă dacă acel Google Assistant pe care îl au în telefonul lor chiar va fi util la ceva mai complex decât să îl întrebi cât este ceasul, și să speri că din senin trece pe limba română și îți spune că nu a înțeles ce ai vrut să spui.

Google a dezvăluit în cadrul evenimentului I/O de săptămâna trecută că a făcut progres însemnat în ceea ce privește asistentul digital pe care l-a integrat atât în Android, cât și în diversele dispozitive de automatizare a casei. Asistentul este acum capabil să funcționeze folosind un set de date ce ocupă doar 500MB. Pentru ceva context, până acum avea nevoie de un set de date de aproape 100GB, ce era stocat pe un server Google, ceea ce înseamnă că asistentul putea funcționa cum trebuie doar când era conectat la internet.

Dar acum că necesită doar o jumătate de gigabyte, asistentul capătă ceva independență față de Google și ca urmare poate funcționa mult mai rapid, fără latența asociată nevoii de a tot apela un server. Noua variantă este acum și mai capabilă să preia sarcini de dictare, să genereze răspunsuri la mesajele primite și chiar să funcționeze pe parcursul mai multor aplicații fără a fi măcar nevoie să fie invocat cu comanda specială verbală „Hey Google”, sau „OK Google”.

Noua variantă a Google Assistant va fi inițial disponibilă cu Pixel 4, spre sfârșitul acestui an, iar apoi probabil în update-ul Android Q pentru telefoanele care vor avea parte de așa ceva.

[Digital Trends]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button