Tech&ITȘtiri

Google Assistant va primi funcționalități alimentate de AI

Google se pregătește să-și actualizeze asistentul virtual cu funcții alimentate de inteligența artificială generativă, conform unui raport de la Axios. Potrivit unui e-mail obținut de publicație, compania a informat personalul că o parte din echipă a început să lucreze la această actualizare, începând cu platforma mobilă. Peeyush Ranjan, vicepreședintele Assistant, și Duke Dukellis, directorul de produs al companiei, au exprimat optimismul lor cu privire la viitorul Asistentului.

Această actualizare ar putea permite lui Google Assistant să utilizeze tehnologia similară cu Bard, permițându-i să răspundă la întrebări pe baza datelor de pe web. „Sute de milioane de oameni folosesc Google Assistant în fiecare lună și ne angajăm să le oferim experiențe de înaltă calitate” a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jennifer Rodstrom.

În cadrul acestei transformări, compania americană va reduce echipa care lucrează la Google Assistant, eliminând „un număr mic de posturi și roluri.” Deși numărul exact de angajați afectați rămâne nesigur, Axios a raportat că „zeci” de lucrători au fost concediați. Nu este încă clar când gigantul tech plănuiește să aducă această tehnologie produselor sale pentru casa inteligentă, deși există voci care au ridicat mai multe semne de întrebare (pe bună dreptate) cu privire la posibilele implicații ale confidențialității.

În timp ce compania încă nu a detaliat caracteristicile specifice pe care intenționează să le introducă, integrarea LLM-urilor ar putea duce la îmbunătățiri majore, crescând funcționalitatea asistentului virtual. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze la un ritm fără precedent, efortul Google pentru inovație subliniază posibilitățile nesfârșite în peisajul AI, deși este însoțit de ajustări ale forței de muncă și potențiale considerente etice.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button