Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Google are grija de securitatea mail-urilor voastre!

/
/
/
img

Nu de multe ori ne-am confruntat cu multe probleme de securitate pe platformele noastre de mail. Cu mult timp inainte nu exista o metoda dubla de autentificare cu parola si cod prin SMS/email. Daca cineva iti vedea parola pur si simplu intra in cont si dupa o schimba.

Acum multi ani, eram in laboratorul de informatica la scoala si ca orice om imi mai verificam si eu email-urile pana venea doamna profesoara. Fara sa imi dau seama, calculatorul pe care il foloseam avea un key logger instalat, asa ca seara m-am trezit cu parola schimbata la mail si nu am mai putut sa imi recuperez contul deoarece a modificat si informatiile din el.

Oricum, nu am reusit sa gasesc vinovatul, dar mi se parut pueril sa te crezi mare cracker furand niste amarate de conturi de email. Evident, poate voia sa se laude la prieteni ce mare si tare era.

Mai nou, Google s-a decis ca ar fi bine sa va avertizeze atunci cand primiti un mail care a fost transmis prin intermediul unui canal de comunicare necriptat. Gmail foloseste de ceva vreme protocolul HTTPS, mai ales cand mail-urile si informatiile se transmit in reteaua proprie in mod criptat.

Problema e cand primeste mail-uri din partea altor platforme de email cand informatia transmisa nu este criptata. Aici, cineva destept poate sa intercepteze mesajul si poate chiar sa il inlocuiasca cu vreun virus sau tentativa de phishing.

gmail-graphic[1]

[Google]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar