MORE

Google ar putea primi o amenda de 3 miliarde de euro

Conform celor mai recente vesti care circula acum prin presa, Comisia Europeana se pregateste sa amendeze compania Google pentru practicile sale de gestionare a rezultatelor de cautari. Google a tot avut tendinta cativa ani la rand sa favorizeze produsele proprii pe motorul de cautare.

Amenda ar urma sa se invarta in jurul sumei de 3 miliarde de dolari, mult mai mare decat a trebuit sa plateasca Intel in urma cu ceva vreme in propriul incident de anti-trust. Comisia Europeana ar incerca sa foloseasca Google ca un exemplu pentru ce se poate intampla chiar si cu cele mai mari companii din lume atunci cand decid sa nu joace cinstit pe piata libera si sa se apuce de lucruri necurate.

In acest moment nu s-a emis nici un comunicat oficial de la Google sau Comisia Europeana, dar in cazul in care stirea se confirma a fi adevarata, anuntul ar trebui sa aiba loc in luna iunie. Detaliile exacte ale amenzii s-ar putea schimba pana atunci, nefiind inca finalizate.

Google va putea contesta decizia, ducand la mai multe drumuri pe la tribunal pentru companie. Oricum va mai sta ceva timp pe acolo, din moment ce Uniunea Europeana investigheaza in acest moment si modul in care Google obliga producatorii de telefoane mobile sa foloseasca aplicatiile sale atunci cand este licentiat sistemul de operare Android.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button