Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Google ar putea cumpara Twitch pentru un miliard de dolari!

/
/
/
/
image

De ceva vreme sa vehiculeaza in piata un zvon cum ca Google ar vrea sa cumpare Twitch pentru un miliard de dolari, din pacate nu exista nimic confirmat…pana in prezent cel putin.

Cei de la VentureBeat se pare ca au sursa care confirma achizitia, lucru intarit de stirile publicate de Variety si The Wall Street Journal, toate intarind ideea ca Google este extrem de interesat de achizitionarea Twitch. Conform celor de la VentureBeat, cele doua parti au ajuns la o intelegere, dar detaliile nu sunt inca prea clare despre ce fel de intelegere este vorba si nici daca avem de-a face cu o achizitie sau o fuziune intre cele doua servicii de streaming video.

Chiar daca zvonul se dovedeste corect, intelegerea va trebui sa treaca de comisiile europene si americane de resort, acestea trebuind sa isi dea binecuvantarea si sa decida daca este vorba despre un monopol sau nu in cazul unei eventuale fuziuni. Acest lucru insa este la mintea cocosului, avand in vedere ca Twitch este cel mai mare site de video streaming live din lume, iar Youtube, detinut de Google, este cel mai mare site de video din lume.

Pana in prezent Google a refuzat sa comenteze zvonurile si speculatiile, dar ulciorul nu merge de prea multe ori la apa, multa lume deja vazand destul de neclar viitorul Twitch si al video streaming-ului pe acest site dupa ce sistemul de „content match” va fi implementat!

Haideti sa trecem la Youtube si la posibila achizitie a TwitchTV-ului de catre Google. In acest caz lucrurile sunt si mai sumbre. Google si politica lor vis-a-vis de copyright si numeroasele “imbunatatiri” implementate de obicei de catre Google pot omori definitv popularul serviciu de streaming. Asa ca…

Ce poate sa mearga prost? Totul! Sa nu uitam ca discutam despre Google, care are mania sa schimbe ceva la interafata din sase in sase luni, sa integreze fortat Google+ in toate platformele, sistemul strict de copyright si lista continua. Youtube are si el posibilitatea de Live Stream, dar din pacate aceasta functie este legata de Google Hangouts de cele mai multe ori, serviciu care este cunoscut pentru faptul ca da cate un “rateu” cand iti este lumea mai draga. Mai avem si sistemul de management al drepturilor de autor care are o groaza de probleme, de multe ori fiind obligati chiar autorii sa verifice drepturile care in mod normal le apartin. Pe Twitch poti sa faci live stream si sa asculti muzica in fundal si… nimeni nu te intreaba de sanatate. Daca Google preia controlul, acest lucru nu va mai fi posibil.

Ce poate sa mearga bine? Google poate achizitiona Twitch si pur si simplu sa verse bani in dezvoltare, implicandu-se cat se poate de putin in felul in care site-ul este manageriat. Cam cum a facut Disney cu Marvel. Initial achizitia a fost vazuta prost de aproape toata lumea, dar rezultatul a fost o explozie de continut nou. Daca Google sta departe de Twitch si doar il integreaza in Youtube ca o alternativa pentru a face LiveStream-uri, este posibil ca achizitia sa fie benefica pentru utilizatori.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

3 Comments

  1. 0oogle poate achizitiona Twitch si pur si simplu sa verse bani in dezvoltare, implicandu-se cat se poate de putin in felul in care site-ul este manageriat- de unde atata?

    • Google a cumparat mai multe companii si din unele a facut o treaba buna.. asa ca nu se stie niciodata 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar