Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Google va limita capacitatea aplicațiilor de a colecta date despre ce anume este instalat pe dispozitivele Android

Google demarează procesul introducerii unei noi politici pentru aplicațiile pe care le descărcăm și le utilizăm pe dispozitivele Android. Aceasta va intra în vigoare luna viitoare, pe 5 mai, și va limita numărul de aplicații care pot detecta ceea ce ai instalat pe telefon sau tabletă. Acestea nu vor mai putea cere permisiunea QUERY_ALL_PACKAGES, care oferea lista completă a tot ceea ce este instalat pe respectivul dispozitiv care rulează sistemul de operare Android 11 sau mai nou.

Excepție de la această regulă vor face programele de tip antivirus, file manager și file searcher și browser, adică acele programe care pot dovedi că au nevoie de aprobarea QUERY_ALL_PACKAGES pentru funcționalitatea de bază. Google explică faptul că, îndepând de luna viitoare, „dezvoltatorii vor fi nevoiți să justifice cu succes de ce limitarea capacității de descoperire a programelor instalate pe dispozitiv împiedică funcționarea aplicației în cauză”.

Google încearcă să limiteze răspândirea aplicațiilor frauduloase pe Android

Noua politică încearcă să oprească din advertising-ul violent și personalizat în funcție de ceea ce ai instalat pe dispozitivul Android, în timp ce își dorește să țină la distanță orice tentativă de fraduă a vreunui dezvoltator neobrăzat. Aceasta calcă pe urma unor modificări introduse în anul 2015, prin care se limita drastic accesul multor aplicații la SMS-uri și la istoricul apelurilor. „Dictatura” a fost un succes, întrucât Google a anunțat anul trecut că 98% dintre astfel de aplicații și-au schimbat funcționarea, renunțând la cererea permisiunii pentru accesarea acestui tip de informații.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button