MORE

Google anunță telefoanele Pixel și Pixel XL

Google a dezvăluit în mod oficial noua sa serie de telefoane, iar în același timp retrage de pe piață seria Nexus. Locul ei este luată acum de Pixel.

Telefoanele Pixel și Pixel XL sunt produse de HTC, în colaborare cu Google, cu intenția de-a aduce pe piață o serie de produse premium, a căror calitate se va simți aspru la buzunar. Modelul de bază costă 650 de dolari, iar Pixel XL poate ajunge până la 870 de dolari în funcție de capacitatea de stocare. Așa că cine se aștepta ca un telefon Android bun să fie mai ieftin ca un iPhone… OnePlus e mereu o alternativă.

Ambele telefoane Pixel sunt construite pe baza unui chipset Snapdragon 821, cu două nuclee Kyro la 2.15GHz, alte două la 1.6Ghz și un GPU Adreno 530. Seria Pixel dispune de 4GB de memorie RAM și stocare care merge de la 32GB la 128GB, alături de toți senzorii și componentele de conectivitate cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, inclusiv NFC.

https://youtu.be/Rykmwn0SMWU

Din anumite motive, partea superioară a spatelui telefoanelor este protejată de Gorilla Glass 4, aproape de parcă ar dori să se asigure că mereu vor fi amprente ușor de ridicat fix lângă senzorul de amprente al dispozitivelor. Un jack audio este prezent, după cum se laudă Google în reclamă, plus trei microfoane și un port USB Type-C, dar numai un singur difuzor.

Diferențele dintre Pixel și Pixel XL se văd la ecranul AMOLED al dispozitivelor. Primul model are 5 inch cu suport pentru rezoluția 1920×1080, iar al doilea are o diagonală de 5.5 inch, cu un ecran care suportă 2560×1440. Bateriile sunt de 2770mAh și respectiv 3450mAh. Funcția de încărcare rapidă permite încărcarea a suficientă energie cât pentru 7 ore de utilizare în 15 minute. Conform spuselor celor de la Google, bateriile pot sta în standby între 19 și 23 de zile și pot naviga pe internet sau reda video între 13 și 14 ore.

Unul din lucrurile cu care seria Pixel se laudă foarte mult este camera sa de 12.3 megapixeli cu senzor IMX378, descrisă ca fiind cea mai performantă făcută vreodată pentru un telefon, fără a fi un telefon făcut special pentru fotografie.  Camera este capabilă să captureze imagini în format HDR+, video în format 4K la 30 de cadre pe secundă și poate înregistra 720p chiar la 240 de cadre pe secundă. Camera secundară este de 8 megapixeli.

Seria Pixel va rula pe Android 7.1, are integrat asistentul Google și va fi disponibilă pe parcursul următoarelor săptămâni.

[Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button