MORE

Google anunță tableta Pixel C

Google a prezentat o nouă tabletă cu iz de laptop, numită Pixel C, destinată celor care vor un ecran suficient de mare încât să fie nevoiți să plătească pentru aplicațiile Office, 10.2 inch.

Pixel C a fost dezvoltat de ramura Google ce se ocupă de Chromebook, însă nu rulează Chrome OS, ci Android 6.0 Marshmallow. Tableta este construită din aluminiu, și dispune de un ecran capabil să redea o rezoluție de 2560×1800. Dacă vi se pare un raport de aspect mai ciudat, Google a menționat că acesta este formatul unei foi de hârtii A4.

Pe interior, veți găsi un chipset Tegra X1, produs de Nvidia, 3GB de memorie RAM, și spațiu de stocare ce variază între 32 GB și 64 GB, în funcție de varianta aleasă. Pixel C mai are și două camere, una principală de 8 megapixeli, și una secundară de 2 megapixeli. Tableta mai are un port USB Type-C și patruGoogle Pixel C Tegra X1 Tablet microfoane.

Alături de Pixel C a fost anunțată și tastatura sa wireless, atașată folosind conectori magnetici, și echipată cu o baterie ce poate rezista două luni fără a fi reîncărcată. Procesul de alimentare este foarte simplu, tot ce trebuie să faceți este să plasați tastatura peste tabletă, de parcă ați închide un laptop.

Această tastatură are rolul și de stand, oferind suport pentru tabletă pe mai multe grade de înclinare. Din păcate,  nu dispune de un trackpad, așa că nu se transformă complet într-un laptop, dar având în vedere că Pixel C rulează Android, asta ar fi trebuit să fie evident.

Tableta va fi disponibilă în decembrie, la prețul de 500 de dolari pentru varianta de 32GB, și 600 de dolari pentru varianta de 64GB. Regretabil, tastatura nu este inclusă în preț, aceasta fiind vândută separat la prețul de 150 de dolari. Tot mai ieftină decât cea a unui iPad Pro.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button