TECH

Google anunță o cameră care decide singură ce să fotografieze

La evenimentul hardware de ieri, Google a anunțat un produs nou neașteptat: Clips. Este o micuță cameră video care schimbă modul în care sunt pozele efectuate. Dispozitivul Clips își poate da singur seama când se petrece ceva interesant – fețe zâmbitoare, condiții bune de lumină, cadre interesante. Ba mai mult, atunci când este moment potrivit, poate înregistra (în mod silențios) capturi video.

Clips schimbă modul în care este o poză efectuată: de la un mod activ, acționat de un fotograf, la modul pasiv care ar trebui să poată ajuta să surprindă evenimente spontane, naturale. Dacă nu aveți încredere în aplicație și vreți să fiți siguri că este efectuată o poză anume, Clips are și buton de captură manuală. Iar din capturile video pot fi decupate poze de rezoluție înaltă.

Clips a fost descris ca fiind capabil să învețe – își va da singur seama ce fețe și ce animale vedeți în mod frecvent, și va ști că probabil doriți să le faceți poze mai des. Dar, respectând totuși confidențialitatea utilizatorului, Google spune că Clips își poate face treaba și în timp ce este offline și nu este conectată la Wi-Fi.

Atâta timp cât telefonul are conexiune directă Wi-Fi sau Bluetooth, o puteți folosi pentru a trece prin pozele efectuate de Clips, și să decideți ce anume doriți să păstrați. De asemenea, foarte puține telefoane sunt suportate oficial. Google a spus că este necesar un telefon care să ruleze Android 7.0 sau mai nou, dar compania enumeră doar Pixel, Samsung Galaxy S7 și Samsung Galaxy S8 pe lista telefoanelor compatibile. O listă mai cuprinzătoare momentan nu este disponibilă.

Camera are un câmp vizual amplu de 130 grade, înregistrează capturi video la 15 cadre pe secundă, și are 16 GB spațiu de stocare. Va putea funcționa 3 ore cu o singură încărcare. Clips va costa 249 dolari, și va fi disponibil în viitorul apropiat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button