Telefoane

Google anunță Android Go pentru telefoanele slabe

Următoarea variantă a lui Android este pe drum, și va veni cu o ediție specială pentru cei care au la dispoziție un telefon umil cu doar 1GB de memorie RAM, sau nici măcar atât.

Această variantă a sistemului de operare se numește Android Go și este construită pentru a da o șansă celor care nu își permit să cumpere un telefon modern să se folosească de aplicații și servicii contemporane. Sistemul de operare este activ ca standard pe modelele low end, cu 1GB de RAM sau mai puțin, oferind funcții de optimizare, scăzând consumul de resurse, de date, oferind opțiuni de descărcare prin peer to peer și vine cu variante specializate ale aplicațiilor standard Google. Spre exemplu, Youtube va avea o aplicație menită pentru telefoanele low-end.

Android Go vine ca o extensie a proiectului Svelte, o inițiativă a Google care semnala aplicațiilor că ar trebui să nu consume resurse prea multe pe sistemele slabe, asta dacă dezvoltatorii chiar implementau funcția. Acum veți ști clar care aplicații sunt făcute pentru Android Go, deoarece vor fi marcate clar în magazinul de aplicații. Această inițiativă nouă poartă numele Building for Billions, din moment ce sunt câteva miliarde de dispozitive Android active în acest moment, iar multe dintre ele nu sunt un telefon flagship de sute de dolari.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button