MORE

Google ameninta ca baneaza toti artistii indie de pe Youtube!

Google, ca o companie ce detine monopolul in ceea ce inseamna video streaming prin intermediul Youtube, este pus anul acesta pe luat decizii din ce in ce mai proaste. Intai integrarea cu Google+, apoi valurile de plangeri asupra content id match-ului si acum ameninta artistii indie ca daca nu se inscriu in noul lor serviciu „fara reclame”, nu vor mai putea difuza muzica produsa pe Youtube.

Analizand la rece, sigur, Google este o corporatie si isi vede interesul, dar cand te joci cu artisti precum Radiohead, Jack White, Adele sau Arctic Monkeys risti sa superi atat artistii cat si fanii. Adica pe cei care acceseaza serviciul si iti platesc niste banuti pentru reclame. Pentru Google lucrurile sunt albe sau negre: ori ca noi, ori deloc. Noua platforma lipsita de reclame destinata exclusiv streaming-ului de muzica a „semnat” deja cu mai toate casele de productie mari din lume, obligand si artistii indie sa semneze si ei la randul lor contracte, pe care acestia le considera ca fiind „abuzive”.

Intr-un fel Youtube se apara de orice fel de proces viitor vis-a-vis de drepturile de autor. Astfel orice proces viitor legat de drepturi de autor va avea in spate un contract; in felul acesta niciun artist nu mai poate invoca faptul ca cineva i-a furat munca si a redistribuit-o. Pe de alta parte, contractele, la care inca nu avem acces, sunt numite de toti artistii implicati ca fiind abuzive si favorizeaza Google, oferind prea multe avantaje distribuitorului, adica Youtube-ului.

Un purtator de cuvant Youtube a delcarat pentru The Verge urmatoarele:

„Our goal is to continue making YouTube an amazing music experience, both as a global platform for fans and artists to connect, and as a revenue source for the music industry. We’re adding subscription-based features for music on YouTube with this in mind — to bring our music partners new revenue streams in addition to the hundreds of millions of dollars YouTube already generates for them each year. We are excited that hundreds of major and independent labels are already partnering with us.”

In traducere libera: „Telul nostru este sa facem mai multi bani din muzica altora, atat prin Youtube cat si prin noua platforma, si nu ne intereseaza cati fani calcam pe nervi si cate viitoare stele ale muzicii vom ignora in acest proces. Avem acces la milioane de utilizatori si detinem monopolul, asa ca ori ca noi, ori deloc.”

Asta am inteles noi din declaratiile celor de la Youtube, care sunt hotarati sa determine toti artistii indie sa treaca la noul serviciu video oferit de Yahoo si mai ales sa puna o platforma iubita de milioane de oameni pe butuci in tot acest proces.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close