PC

Google Allo va primi și o variantă pentru desktop

Mai țineți minte Google Allo? Acea aplicație de mesagerie care a fost lansată concomitent cu Google Duo despre care probabil ați uitat?

Google și-a anunțat intenția de-a crea o variantă pentru desktop a lui Allo. Mai exact, are de gând să realizeze o aplicație de Chrome care poate fi folosită pentru a rula Allo pe cam orice fel de PC care poate să ruleze Chrome. Toate funcțiile din varianta de telefon vor fi disponibile, cea definitorie fiind prezența unui asistent care poate să înțeleagă ce scrii și te ajută să completezi mesaje sau poate să reacționeze la ceea ce scrii. Spre exemplu, dacă vorbești cu cineva că vrei să iei masa în oraș, poate genera recomandări.

Varianta de PC nu are încă o dată de lansare,d ar este pe drum. Tot ce mai urmează apoi este să decideți dacă sunteți comozi cu ideea că un bot/AI/ceva marca Google să vă monitorizeze toate conversațiile. Adică, deja o aveți pe Cortana pentru asta.

Pe mobile, Google Allo are în acest moment cam 10 milioane de descărcări, ceva ce sună a fi mult, dar comparativ cu miliardul lui WhatsApp, este o picătură într-un ocean deținut de Facebook.

Desigur, Google ar fi putut la fel de bine să reactiveze Talk, una dintre cele mai bune aplicații de mesagerie făcute vreodată, care îndeplinea două funcții foarte utile. Te lăsa să trimiți mesaje text cuiva și te înștiința când primeai un e-mail. Dar de ce să lăsăm ceva minimalistic și non-intruziv să funcționeze în continuare, când putem face opusul? Îmi imaginez că acesta este motoul Google de acum, din moment ce ”Don’t be evil” a fost abandonat de câțiva ani de zile.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button