TECH

Google Allo primește variantă de web

Google Allo a fost lansat în septembrie 2016, și reprezintă tentativa celor de la Google de a scoate un produs relevant în domeniul mesageriei instantanee. Mai nou, aplicația este disponibilă acum și în interfața web. Totuși s-ar putea să nu-i fie de ajutor.

Când s-a lansat acum aproape un an, Google Allo nu a avut prea mult succes. Și dacă aruncăm o privire pe lista de restricții care vin la pachet cu aplicația, este lesne de înțeles de ce. În primul rând, funcționa doar pe un telefon, tabletele fiind excluse cu totul. În al doilea rând, nu putea fi accesat pe mai multe dispozitive simultan. În al treilea rând, nu este integrat cu sistemul de SMS, fiind complet inutuil dacă interlocutorul nu avea și el instalat Allo. În al patrulea rând, nici măcar nu folosește contul Google pentru logare, fiind necesară o înregistrare separată pentru folosirea aplicației.

Cu așa listă de probleme, care credeți că a fost prioritatea dezvoltatorului timp de un an? Dacă v-ați gândit la orice altceva decât stickere adiționale și suport pentru gif-uri animate, atunci v-ați înșelat.

În cele din urmă, la un an de la lansare, avem acum disponibilă varianta web. Care a fost anunțată și se tot lasă așteptată de aproape 6 luni, dar nu are rost să mai răsucim cuțitul în rană. Așa cum probabil v-ați aștepta, într-un stil de acum caracteristic, noua versiune vine și ea cu câteva restricții. În primul rând, va trebui să aveți ultima variantă de Allo instalată pe telefon. Ulterior, ca să vă puteți conecta pe interfața web de pe desktop, veți avea nevoie de telefon lângă voi, conectat la internet și cu aplicația deschisă. Iar acest telefon musai trebuie să fie un Android, pentru că nu puteți încă folosi aplicația de pe iOS pentru a vă conecta la varianta web. Adică ați putea la fel de bine să folosiți telefonul.

Și, bineînțeles, aplicația va rula doar pe Google Chrome. Țineți cont că instanța deschisă aici este un simplu tab de browser, nu este o aplicație separată instalată local sau vreo extensie de Chrome. Opțiunea de Always On este absentă, iar dacă ați închis tab-ul, sesiunea web a luat sfârșit.

Iar restricțiile nu se opresc aici. Allo suportă acum două dispozitive, dar acestea trebuie musai să fie un telefon și o pagină în Chrome. Nu puteți folosi interfața web pe un al treilea dispozitiv, cum ar fi o tabletă, concomitent cu un calculator și un telefon. Și nici nu puteți rula aplicația pe două telefoane sau în doua sesiune distincte de browser. Și mai frustrant este că dacă vi se închide telefonul sau se descarcă bateria, sesiunea din browser-ul web este și ea întreruptă.

Dacă dați dovadă de suficientă bunăvoință și reușiți să deschideți aplicația pe web, o să descoperiți că această variantă nu permite acces la cameră, deci nu veți putea folosi stickere cu propriile poze. De asemenea veți pierde și funcția care vă înștiințează când interlocutorul tastează un mesaj.

În rest… aplicația este la fel de vioaie și ușor de folosit ca varianta de pe telefon. Dar cu așa o listă de restricții, chiar mai contează?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button