Știri ITTECHTelefoane

Google Allo este închis începând de azi

Google Allo nu a mai fost actualizat din ianuarie anul trecut. Ulterior, în luna decembrie, Google a anunțat închiderea planificată a lui Allo. Allo se va închide astăzi și pagina de destinație a aplicației de mesagerie arată acum un mesaj de rămas bun care recomandă utilizatorilor să treacă la Android Messages. Acest lucru este interesant, deoarece RCS pe aplicația Messages încă nu este disponibil pe scară largă, deși se va ajunge încet-încet și acolo.

Google Allo a fost lansat în septembrie 2016. La acel moment era destul de greu să îi vezi sensul, Google făcându-și singur concurență la Google Hangouts și aplicația de SMS a sistemului de operare Android. Împreună cu această aplicație a debutat, de asemenea, și Google Assistant. La început, puteați să utilizați aplicația de mesagerie numai pentru a discuta cu Google Assistant și puteați vorbi sau tasta comenzi în fereastra de conversație a asistentului.

Google Assistant a fost un fel de rebrand al lui Google Now și comenzile vocale au fost mai prietenoase și aveau personalitate – mai mult ca Siri și mai puțin ca un robot. În cele din urmă, acesta va deveni integrat în toate telefoanele Android și ușor accesibil prin menținerea apăsată a butonului home.

Soarta lui Allo este un pic diferită. Google Allo a devenit o platformă în care Google putea testa noi funcții de mesagerie care ar fi putut fi integrate în aplicația implicită de mesagerie pentru Android – Android Messages. Eforturile Google în direcția RCS și îmbunătățirea experienței aplicației implicite de mesagerie au devenit o prioritate, astfel încât inginerii s-au concentrat pe îmbunătățirea mesajelor Google cu funcții noi cum ar fi răspunsurile predictive, stickere și o interfață web.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button