MORE

Google actualizează „Don’t Be Evil”

Motoul Google a fost de mulți ani „Don’t Be Evil”. Un mod prin se încerca amintirea angajaților, și a publicului, că nu sunt intenții rele în acțiunile companiei, chiar dacă uneori Google făcea lucruri ce pot fi interpretate ca fiind malefice, cum ar fi sprijinirea pentru o vreme a cenzurii în China.

De acum înainte compania va folosi un moto ceva mai puțin generalist ca „Don’t Be Evil”. În urma transformării sale într-o ramură a Alphabet, Google are acum directiva „do the right thing – follow the law, act honorably, and treat each other with respect”.

Mai pe românește „fă ce este corect – respectă legea, acționează onorabil, și tratează-i pe alții cu respect”. Noul moto este menit să clarifice pentru toată lumea intențiile companiei, inclusiv pentru angajații săi.

Desigur, în motoul nou nu sunt specificate lucruri legate de incompatibilitățile dintre a respecta legea și a-i trata pe alții cu respect, la fel cum „Don’t Be Evil” nu a împiedicat anterior compania să contribuie la unul dintre cele mai mari scandaluri contemporane, faptul că NSA colecționează informații despre fiecare persoană de pe glob prin programul de spionaj PRISM.

Cu toate acestea, încercare de-a clarifica mai mult ce înseamnă să nu fii malefic este un pas în direcția corectă.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button