MORE

Google Account ofera o metoda mai simpla de a-ti „asigura” si controla conturile

Multi dintre noi sunt dependeti de aplicatiile Google, precum Gmail sau Photos, dar Google are reputatia de a fi mai mult decat opac in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea, mai ales in Europa. Acum gigantul cautarilor a adaugat toate modurile in care va puteti proteja intr-un singur mare hub, in incercartea de a va da mai mult control. Noua pagina Google Account va prezinta modalitatea de sign-in, device-ul si setarile personale la o singura privire si are de asemenea si o pereche noua de wizards care sa va ajute sa va vedeti toate minunatiile. Chiar daca nu aveti un cont Google, acum este mai usor sa personalizati cautarile pe net, modul in care vedeti reclamele pe YouTube si multe altele.

Pentru cei care au un cont, exista 3 grupuri de setari folosite pentru a-l controla. Pentru inceput „sign-in & security” va lasa sa decideti cum va logati si controlati aplicatiile si dispozitivele. Ruland noul security wizard va veti putea vedea si modifica parolele si face un control al securitatii in 2 pasi, apoi va puteti verifica toate telefoanele, computerele si tabletele. Puteti de asemeanea sa dati tweak aplicatiilor ce folosesc Google security, dintre care de multe ati uitat probabil, daca sunteti ca mine.  answers site

Al doilea set de setari este pentru controlul intimitatii. Stiati ca Google poate sa se foloseasca de imaginile pe care le-ati share-uit pe Google+ si sa le puna ca background al produselor si serviciilor sale? Ei bine, ati aflat acum, si Mountain View va lasa sa bifati o „cutie” daca vreti sa nu le mai permiteti accesul la aceste imagini. Puteti controla de asemenea daca doriti ca Google sa va arate recenziile la diferite aplicatii de pe Google Play, cum share-uiti video-uri YouTube si cum primiti reclame, si astea sunt doar cateva dintre noutati. Ultima carte, „account preferences” va lasa sa schimbati limba si instrumentele, sa ajustati Google Drive si sa stergeti conturile sau aparatele.

Google a dezvaluit de asemenea o noua politica referitoare la intimitate, care prezinta in detaliu ce informatii aduna de la voi, cum le foloseste, cum va alege reclamele pe care sa vi le trimita si cum puteti sa controlati asta. De ce toate aceste schimbari? Guvernele preseaza Google sa schimbe modul in care manuieste informatiile utilizatorilor sai si a fost de asemenea criticat pentru setarile de securitate imprastiate pretutindeni. Acestia au declarat ca „schimbarile de astazi sunt doar ultimele noastre eforturi de a ne proteja clientii si informatiile lor de pe Google” si au adaugat ca „mai urmeaza multe altele”. Daca acestea sunt sau nu trucuri menite sa calmeze criticii, ramane de vazut, dar orice modificare pe care companiile precum Google o fac pentru a simplifica securitatea si intimitatea este pe placul nostru.

Articole asemanatoare

Back to top button