RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Google abandonează tabletele

Google nu va mai lucra la tablete în viitor, conform veștilor ce plutesc prin presă de câteva zile și care au fost recent confirmate de către companie.

Dacă stați și vă întrebați ce tablete a lansat Google în ultima vreme, de renunță la ele cu totul, atunci ați sesizat motivul pentru care nu vor mai produce vreuna prea curând. Ultimul model lansat a fost Pixel Slate, la sfârșitul anului trecut, ce se remarca prin faptul că nu folosea Android, ci Chrome OS. Ce e drept, s-a mai remarcat și prin faptul că avea un preț de 600 de dolari pentru cea mai slabă configurație, ceva ce nu este tocmai grozav pentru tablete, considerând că la acest prag deja începe să bată spre sectorul ocupat de iPad și de Surface, ce au sisteme de operare mult mai populare.

Google avea în dezvoltare două tablete noi când a fost luată decizia de a renunța complet la acest sector. Acestea nu vor mai vedea lumina zilei. De acum înainte, divizia hardware a companiei se va concentra doar pe producția de laptop-uri. De telefoane mobile va continua să se ocupe ce a rămas din HTC.

Această veste, combinată cu recenta transformare a iPad-ului într-un „toaster-frigider” laptop de noul său sistem de operare, cam prevestește un viitor întunecat pentru piața tabletelor. Sau ar face asta, dacă piața tabletelor nu ar fi deja într-o beznă impenetrabilă.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button