Telefoane

Google a reușit să întreacă Apple… la prețuri pentru accesorii

Când Apple a dezvăluit că a îndepărtat jack-ul audio de pe iPhone 7 au apărut foarte multe glume și critici, utilizatorul fiind în esență obligat să cumpere un adaptor separat dacă dorea să încarce telefonul și să își folosească simultan căștile vechi.

Nu părea posibil, dar Google a găsit un mod prin care să întreacă Apple în fapte. Compania nu doar că a scos jack-ul audio din Pixel 2, dar dacă pierzi cumva adaptorul inclus, va trebui să plătești foarte mult pentru a obține altul. Cât de mult? Google lisează adaptorul de la UBS-C la jack audio la prețul de 20 de dolari.

Pentru a văd a un punct de referință, Apple, compania celebră pentru faptul că vinde totul la cel mai mare preț posibil, vinde un accesoriu similar care face conversia de la portul Lightning la jack audio pentru doar 9 dolari. Dacă în Europa acest preț va fi exprimat în euro, atunci veți fi în situația destul de comică de-a ieși în avantaj așteptând să apară o reducere la un telefon ieftin Android pe care îl puteți cumpăra cu această sumă, și pe care să îl folosiți pentru căștile pe care le aveți.

Dacă vreți să încărcați Pixel 2 și să folosiți căștile simultan, atunci trebuie să cumpărați un adaptor de 45 de dolari. Deja intrăm în tărâmul de preț al telefoanelor Android care sunt chiar utilizabile. Va realiza Google că direcția în care se îndreaptă nu va funcționa? Sau, mai rău, va funcționa? Asta vom afla probabil anul viitor, când Google ori adaugă jack-ul audio înapoi, ori îndepărtează și senzorul de amprente.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button