RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Google a primit încă o amendă în Europa, de 1.5 miliarde de euro

Google s-a trezit săptămâna aceasta cu încă o amendă în Uniunea Europeană, din cauza practicilor sale anti-competitive. Însă de această dată amenda nu este menită să oblige compania să își corecteze comportamentul, ci este mai mult o pedeapsă pentru apucăturile sale din trecut.

Amenda este în valoare de 1.5 miliarde de euro și vine ca urmare a modului în care compania licenția serviciul său de căutare pentru site-uri, cu AdSense. Mai exact, probabil ați observat că multe site-uri în loc să folosească o funcție de căutare locală pentru conținutul propriul se folosesc tot de Google Search. Iar în rezultatele căutărilor apar adesea reclame AdSense, profitul de pe urma acestora fiind împărțit între Google și site-urile respective.

Contractul obliga site-urile să nu folosească vreun alt motor de căutare în vreun fel, ceva ce nu era o măsură tocmai grozavă în domeniul competiției oneste. Iar Google și-a cam dat seama de asta, așa că a renunțat treptat la acest criteriu. Inițial prin permiterea prezenței altor motoare de căutare, atât timp cât propria soluția era cea principală, iar apoi, în 2016, a renunțat complet la orice fel de criteriu de acest gen. Ca urmare, amenda este menită să nu dea companiei impresia că a scăpat basma curată pentru apucăturile sale din 2006.

Google a emis o declarație oficială prin care susține că deja au fost luate măsuri pentru a adresa problema subliniată de Comisia Europeană, și că va continua să găsească moduri prin care poate îmbunătăți vizibilitatea rivalilor săi în Europa.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button