TECHTech&ITTelefoane

Google a lansat o unealtă pentru a combate dependența de smartphone

În ultimul deceniu a început să devină foarte sesizabilă o nouă problemă care poate afecta sănătatea, predominant mentală, a publicului. Aceasta este dependența de telefonul mobil, de aplicațiile asociate, de conectivitatea pe care o oferă cu diversele rețele de socializare.

Pentru a veni în ajutorul celor care simt că poate petrec prea mult timp pe telefon, Google anunță că a lansat varianta publică a uneltei Digital Wellbeing, ce poate fi descărcată în acest moment de pe magazinul de aplicații. Această unealtă vă permite să contorizați minuțios timpul petrecut în diversele aplicații de pe telefonul mobil, precum și frecvența sa de utilizare în general. Nu numai asta, dar vă permite să impuneți limite asupra timpului petrecut în aplicații, și chiar vă lasă să activați un mod care să vă amintească în mod subtil să lăsați telefonul jos seara, și să vă culcați. Conceptul este similar cu cel folosit deja de Apple pentru iPhone.

Digital Wellbeing nu va funcționa pe orice telefon echipat cu sistemul de operare Android, ci doar pe modelele curente de Google Pixel 3 care folosesc Android 9, și pe telefoanele care folosesc Android One. Nu este clar când va fi disponibil și pentru alte dispozitive.

Important este că cei care cred că petrec prea mult timp cu telefonul în mână vor avea o unealtă care le va permite să își astâmpere obsesia.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button