MORE

Google a inceput sa tina cu userii pe care ii va apara in sala de judecata daca este nevoie!

Intr-o intorsatura de situatie ciudata, Google se pare ca isi va apara utilizatorii, chiar si intr-o aula de judecata daca este nevoie, in fata unuia sau mai multor Copyright Claim-uri.

Majoritatea creatorilor de continut de pe Youtube s-a lovit si se vor lovi de sistemul de DMCA takedown, care a ingenunchiat creativitatea si a distrus vieti si canale in trecut. Google se pare ca a luat aminte si este pregatita sa apere userii in fata acestor practici, atata timp cat utilizatorul poate sa demonstreze ca respectiva creatie se incadreaza in parametrii Fair Use. Mai exact, daca este vorba de munca transformativa, continut original, recenzii sau critica.

Intr-un blog post, Google a declarat urmatoarele:

Oferim sustinere legala pentru un numar limitat de clipuri, acestea respectand termenii de fair use, totusi, fiind contestate prin sistemul de DMCA takedown in mod abuziv, monetizarea fiind dezactivata in cazul acestora. Cu consimtamantul creatorilor, Youtube va tine publice aceste clipuri pe platforma noastra in Statele Unite, acestea urmand sa fie folosite si ca un exemplu concret a ceea ce inseamna Fair Use in sectiunea noastra YouTube Copyright Center

Este de departe unul dintre cele mai importante mutari facute de Google inca de la incepera razboiului Copyright/DMCA pe Youtube si nu putem sa nu aplaudam aceasta miscare, dupa ce, in trecut, Google au cam dat cu stangul in dreptul.

[googlepublicpolicy]

 

Related Articles

Back to top button