Telefoane

Google a îmbogățit Apple cu 3 miliarde de dolari anul acesta

Știm de ceva vreme că Google cotizează considerabil la bugetul companiei Apple pentru a-și păstra motorul de căutarea ca cel standard pentru iOS. Dar de anul acesta suma ar putea să crească sesizabil.

Conform informațiilor care circulă acum prin industrie, pentru a-și păstra motorul de căutare în centrul atenției pe parcursul lui 2017, Google a plătit suma de 3 miliarde de dolari către Apple. Asta reprezintă un salt important față de milliardul de dolar pe care se știa că Google îl plătea anual, de prin 2014.

Conform estimărilor, suma aceasta ar reprezenta 5% din profitul pe care Apple îl va genera anul acesta, ceea ce ar trebui să vă spună destul de multe despre câți bani scoate compania din telefoane, tablete, PC-uri, iTunes și faptul că se folosește de orice scuză pentru nu a plăti taxe.

Google plătește această taxă anuală pentru că aproximativ 50% din venitul generat de pe platforme mobile vine de la Apple, asta deși numărul de telefoane Android este cu mult mai mare. Asta are sens, din moment ce atunci când cineva cumpără un smartphone de 30 de dolari pe care îl folsește ani de zile, îți cam dai seama că nu prea ai ce reclame să îi vinzi, iar datele colectate sunt cam deprimante.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button