TECH

Google a fost lovit cu o amendă de 2.4 miliarde de euro în UE

Google a fost amendat de Comisia Europeană cu suma de 2.4 miliarde de euro, deoarece încalcă normele anti-trust.

Această decizie vine ca urmare a unei investigații ce a început cu 9 ani în urmă pe teritoriul Europei, și se leagă de funcția de comparare a prețurilor din motorul de căutare. Comisia consideră că Google a favorizat propria sa soluție de comparat prețuri, numită Google Shopping, în defavoarea afișării altor soluții similare în rezultatele căutării.

Nu este prima dată când Google este prins favorizând propriile sale soluții în defavoarea altora. Iar pentru abaterea sa continuă, compania va trebui să plătească suma de 2.4 miliarde de euro și să schimbe modul în care funcționează sistemul în termen de 90 de zile.

Desigur, Google poate face apel la această decizie și foarte probabil va face, din moment ce compania nu consideră că încalcă normele, iar modul în care motorul de căutare funcționează nu face decât să se muleze dorințelor publicului.

Acesta este doar unul din cele trei cazuri ce sunt acum sub investigare, celelalte două fiind legate de serviciul pentru reclame AdSense și de sistemul de operare Android. Cel din urmă nu a provocat companiei probleme doar în Europa, ci și în Rusia.

[Comisia Europeană]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button