TECHPC

Google a făcut o „cameră” grozavă pentru VR

Practic, ar fi 46 de camere

Dacă ați văzut vreun clip video gândit pentru VR, sau măcar pentru a fi văzut pe 360 de grade, probabil ați observat o problemă. Indiferent cum mișcați capul, nu prea aveți senzația că vă mișcați în scenă, perspectiva fiind mereu aceeași.

Eh, Google a reparat asta printr-o creație inedită ce amintește pe alocuri de acea scenă legendară din The Matrix. Simplu spus, o echipă de cercetare de la Google a creat un cadru semi-sferic ieftin de care a lipit 46 de camere, ce sunt inter-conectate folosind software foarte sofisticat. Acest software leagă la un loc imaginile în proiecții sferice multiple pentru reda un câmp de vedere de 220 de grade.

Asta înseamnă că dacă te vei mișca în acest spațiu virtual, veți chiar vei vedea ce este în spatele unui obiect, vei vedea un alt unghi, o altă perspectivă. Asta se întâmplă indiferent dacă este vorba de imagini în mișcare sau statice, și este realizabil cu video transmis în direct la doar 300Mb/s.

Camerele în sine erau niște chestii ieftine de tipul Action Camera, capabile să înregistreze 4K la 30 de cadre pe secundă. Sigur, cumulativ costă vreo 7000 de dolari, dar sunt multe.

Pentru mai multe detalii puteți arunca o privire aici.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button