MORE

Google a dat drumul unui cablu nou de 60Tb/s

Lumea este din ce in ce mai conectata, iar Google este unul din motivele pentru care asta se intampla. Compania a dat drumul ieri la un nou cablu subacvatic a carui capacitate de transfer este de 60Tb/s.

Cablul a fost amplasat in adancurile Oceanului Pacific, pe parcursul a 9000 de kilometri, intre statul Oregon, SUA, si orasele Chikura si Shima din Japonia. Acest cablu este compus din sase perechi de fibra optica, dintre care o pereche este proprietatea celor de la Google, iar restul sunt detinute in comun de NEC, China Mobile, china Telecom, Global Transit si KDDI.

Daca va intrebati exact cat de mult inseamna 60Tb/s, conform lui Urs Holzle, Senior Vice-Presedinte al Infrastructurii Tehnice la Google, este de aproape 10 milioane de ori mai mult ca ce poate un modem cu cablu pe care l-ati avut si voi conectat la PC pana cand fibra a devenit atat de comuna.

faster cablu 2

Aceasta latime de banda ar trebui sa asigure suficient de mult transfer intre SUA si Japonia cat sa permita implementarea unor aplicatii de Cloud foarte mari, Google chiar planuind sa lanseze o platforma de tip Cloud in Tokyo spre sfarsitul anului, care va servi estul asiei.

Cablul, numit FASTER, a costat 300 de milioane de dolari, iar dezvoltarea sa a inceput din anul 2014.

[TechCrunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button