PC

Google a brevetat un laptop cu motor

În ultimul an laptop-urile au primit un spor sesizabil de putere, datorită tranziției la tehnologii mai eficiente pentru producția componentelor, în special pe partea de grafică. Dar știți ce nu prea aveau până acum? Un motor care să închidă și să deschidă capacul automat.

Google a depus o propunere pentru un astfel de mecanism prin 2013 la biroul de brevete, iar acum chiar i-a fost aprobat. Asta înseamnă că în acest moment Google deține drepturile asupra ideii de-a integra un motor într-un laptop. Însă nu unul banal, ci unul conectat la un sistem capabil să detecteze prezența utilizatorului și privirea sa. Ideea este că motorul nu doar că poate să deschidă laptop-ul prin simpla atingere a unei suprafețe tactile de pe capac, dar poate să ajusteze poziția ecranului în funcție de privirea utilizatorului.

Poate că nu vi se pare a fi o funcție din cale afară de utilă pentru uzul de zi cu zi, dar un astfel de mecanism ar avea aplicații destul de practice pentru persoane cu mobilitate redusă. Să însemne asta că următoarea generație de Pixelbook va include un astfel de motor? Ar fi posibil. Deși o astfel de funcție ar fi poate mai utilă pe ceva ca Predator 21X, a cărui ecran este un monitor în toată regula.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button