MORE

Good Guys Sony! – Acum te lasa sa instalezi Custom ROM-uri

Cand vine vorba de Sony si Custom Rom-uri, Sony nu a fost tocmai un Good Guy in ochii utilizatorilor, compania facand tot ce i-a stat in putiinta sa impiedice instalarea unui CyanogenMod sau altor sisteme de operare dezvoltate de comunitatatea de modderi. Nu pentru ca mod-urile sunt ceva rau, ci pentru ca japonezii tin la „optimizarea” sistemelor lor, de cele mai multe ori acestea fiind „usor” customizate, dar nu indeajuns cat sa fie pline de bloatware sau alte aplicatii pe care nu le folosesti in viata ta. Mai pe scurt, Good Guys Sony!

Terminalele Android Sony pentru utilizatorii care doreau sa instaleze un CyanogenMod, cel putin pana saptamana trecuta, reprezentau o problema, o astfel de instalare inseamnand dureri de cap si fel si fel de Root-uri si aplicatii adiacente… doar pentru a instala un Custom ROM. Dar, dupa cum am spus, pana saptamana trecuta, asta pentru ca Sony tocmai a lansat un set de bootloadere care te lasa sa bootezi din recovery mode, adica te lasa sa instalezi custom ROM-uri… dar si alte sisteme de operare.

Ce alte sisteme de operare? Evident ca nu iOS, pentru ca nimeni nu vrea sa faca asta, dar ai alte optiuni precum Firefox OS si Ubuntu Touch, dar din pacate nu poti face asta decat pe o serie limitata de modele. Momentan aceste bootloadere functioneaza doar pe Xperia E3, M2, T2 si T3, producatorul uitand sa precizeze daca alta terminale vor avea sau nu si ele aceasta optiune. Oricum: Good Guys Sony!

Articole asemanatoare

Back to top button