GamingPC&ConsolesȘtiri IT

GOG concediază angajați din cauza problemelor financiare

Platforma digitală de distribuție GOG a confirmat într-un interviu cu Kotaku că a concediat aproximativ o duzină de oameni săptămâna trecută. Un motiv pentru concedieri nu a fost oferit, dar unul dintre angajații care a fost pus pe liber a spus lui Kotaku că personalului i s-a spus că este „o decizie financiară”.

Compania a declarat:

Am rearanjat anumite echipe din octombrie 2018, ceea ce a dus la închiderea a în jur de o duzină de poziții săptămâna trecută. În același timp, de când procesul a început, am primit de aproape două ori mai mulți membri noi în echipă și în prezent avem 20 de posturi neocupate.

Spre deosebire de perspectiva roz oferită de companie, fostul angajat a spus că GOG este „periculos de aproape de a fi pe roșu” și a sugerat că tendința spre o cotă de venit mai mare pentru dezvoltatori – Epic Game Store oferă 88% față de cele 70 de procente oferite de GOG și Steam – vor pune în curând presiune asupra lui GOG, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja.

Angajatul a declarat:

Vreau să spun, este doar o situație ciudată, ca și când situația a devenit una disperată, și asta foarte repede. Știu că luna februarie a fost o lună foarte rea, dar ianuarie, pe de altă parte, a fost excelentă. Eram în mijlocul unei restructurări generale, mutând unele echipe dintr-o parte în alta, ceea ce nu e fără precedent, dar concedieri atât de mari nu s-au mai întâmplat până acum.

12 angajați s-ar putea să nu pară ca un număr extrem de mare, însă fostul angajat a estimat că acesta reprezintă aproximativ 10% din personalul GOG. (Conform LinkedIn, GOG are între 51 și 200 de angajați). De asemenea, vine într-o perioadă de revigorare semnificativă în industria jocurilor video: La începutul acestei luni, Activision a demis 800 de angajați după ce a anunțat veniturile înregistrate pentru 2018 și dezvoltatorul lui Guild Wars, ArenaNet, a concediat recent și el un număr nespecificat de angajați.

Update:

Programul Fair Price Package se apropie de final, a anunțat recent distribuitorul digital. Acest lucru se întâmplă după disponibilizări și rapoarte despre probleme financiare, și în timp ce declarația de mai sus a fost încadrată drept o restructurare generală, acest anunț este unul mult mai sincer.

Programul a fost creat pentru a compensa diferențele regionale ale prețurilor. Unele jocuri sunt mai scumpe în alte regiuni, însă în aceste cazuri, diferența de preț a fost oferită drept credit în contul magazinului. În medie, GOG le-a oferit clienților 12% înapoi, dar ar putea ajunge până la 37%, afirmă acesta. Distribuitorul a fost capabil să acopere aceste costuri și să obțină profit, până acum.

Cu o cotă crescândă plătită dezvoltatorilor, partea noastră devine mai mică. Din orice perspectivă am privi lucrurile, când tragem linie suntem un magazin și trebuie să ne asigurăm că vindem jocuri fără pierderi.

Fair Price Package se va încheia la 31 martie, dar până atunci veți continua să obțineți diferența de preț.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button