MORE

Godless, un nou malware care afecteaza Android

Google incearca in acest moment sa faca o varianta de Android care poate fi mai usor actualizata. Pana atunci. utilizatorii ar trebui mereu sa aiba grija ce fac, fiindca nu exista patch-uri de securitate care sa ii apere de diversele amenintari care circula pe internet. Cea mai recenta intrare din topul celor mai enervante lucruri pe care le poti gasi pe telefonul tau se numeste Godless.

Acest malware este in acest moment responsabil pentru infectarea a 850 de mii de telefoane si tablete la nivel mondial, folosindu-se pana si de aplicatii de pe Google Play pentru a se propaga. Programul poate infecta orice sistem de operare Android mai vechi de Marshmallow, ceea ce inseamna ca este in stare sa afecteze cam 90% din modele aflate acum in uz.

Godless fuctioneaza prin exploatarea mai multor vulnerabilitati din Android pentru a obtine acces de root, dupa care incepe sa descarce aplicatii, unele dintre ele chiar de pe Google Play. Acestea sunt aplicatii verificate ca fiind inofensive, si chiar sunt in momentul instalarii. Acestea vor primi apoi fisiere noi de la un server dedicat de comanda, care poate trimite tot soiul de neplaceri utilizatorului, sub forma de spyware, adware sau malware direct. O varianta mai evoluata a lui Godless este inofensiva in momentul in care se incarca pe telefon, evitand astfel verificarile de securitate. Dar  in momentul in care primeste instructiuni de la distanta, poate sa infecteze intregul sistem.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button