MORE

GoDaddy dezvaluie diferentele de plata intre salariati

Un subiect foarte controversat in SUA, din ultimul an, a fost diferenta de plata intre barbati si femei, multe institutii, pana si presedintele federatiei, acuzand discriminare.

Pentru a-si demonstra lipsa de discriminare, unele companii au inceput sa dezvaluie natura diferentelor de plata dintre sexe, cel mai recent exemplu fiind GoDaddy, unul dintre cei mai mai registri de domenii din lume.

Conform evaluarii interne efectuate de companie, in cadrul GoDaddy diferenta de plata variaza cu cel mult 4% in favoarea barbatilor, si asta numai la nivelul de management.

Salary Parity (PRNewsFoto/GoDaddy Inc.)

Graficul de mai sus indica distributia aproximativa a salariilor medii, repartizate pe fiecare sector al companiei. Daca vreti si numerele exacte, in sectorul tehnologic, femeile castiga in medie cu 0.11% mai putin fata de barbati. Pe sectorul non-tehnic, femeile castiga cu 0.35% mai mult ca barbatii, iar in cel de management, femeile castiga cu 3.58% mai putin. Fiind vorba de o medie generala, in total, pentru compania intreaga, femeile castiga cu 0.28 mai mult ca barbatii.

Acompaniind dezvaluirea detaliilor despre salarizare, Blake Irving, CEO al GoDaddy, a declarat ca mai sunt si alti factori pe langa salarii care ar trebui luati in calcul, cum ar fi ca femeile nu raman la fel de mult in domeniul tehnologic. Insa diferenta dintre salarii este un indicator al situatiei, nu o cauza.

[Wired]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button