STIRI IT

Gmail te avertizeaza cand nu are o conexiune criptata

Avand in vedere cat de multe agentii guvernamentale adulmeca ceea ce faci mereu pe internet, e bine de stiut daca macar conexiunea la internet pe care o folosesti este securizata cand trimiti un e-mail. Iar pe Gmail vei sti asta.

Google a implementat o noua functie in Gmail, care iti arata exact cat de securizat esti atunci cand incerci sa trimiti un e-mail cuiva.

Mai important de atat, iti va arata si atunci cand ai primit un e-mail printr-o conexiune care nu era criptata, insemnand ca sunt sanse bune ca acel mesaj sa fi fost interceptat pe parcurs, citit, iar acum te indrepti de fapt catre o capcana.

encrypted-gmail

Apoi, pentru a evidentia incercarile de phishing, Gmail va incerca sa autentifice adresele de pe care sunt trimise e-mail-urile. Daca acestea nu pot fi autentificate, va aparea un semn de intrebare in locul avatarului. Iar in cazul in care acel mesaj este de la banca voastra, sa zicem ca nu ar trebui sa fiti atat de entuziasmati pentru ca ati primit o mostenire de 1 milion de dolari de la o matusa din Italia, dar inainte de asta trebuie sa depozitati o suma de 5000 de dolari pentru taxe.

Aceasta miscare este foarte buna din partea Google, deoarece va face Gmail un mai securizat. Desi, la cum combat guvernele in ultima vreme securizarea si criptarea, probabil toate e-mail-urile vor fi trimise in curand prin conexiuni nesigure.

[Tech Crunch]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close