TECHTech&IT

Gmail primește cel mai important update din 2011 până în prezent

Google a dezvăluit următoarea versiune de Gmail care vine cu câteva lucruri noi, pe lângă schimbările vizuale. Există actualizări dramatice care au fost făcute pentru utilizarea și, cel mai important, securitatea serviciului.

Una dintre cele mai mari schimbări o reprezintă creșterea securității. Gmail include acum un mod confidențial, care vine cu o suită de caracteristici. Utilizatorii își pot trimite reciproc e-mailuri care au o dată de expirare, după care e-mailul nu mai este disponibil. Pentru a reduce șansele unei persoane neautorizate de a citi e-mailul, acesta poate fi blocat cu ajutorul autentificării prin mesaje text, iar destinatarul va trebui să introducă codul trimis prin SMS pentru a accesa e-mailul.

Includerea unor noi moduri de a controla gestionarea drepturilor de informare face posibilă dezactivarea opțiunii de a redirecționa, descărca, copia sau imprima e-mailurile pe care le trimiteți. În cele din urmă, avertismentele de securitate din cadrul serviciului Gmail au fost reînnoite pentru a face amenințarea mai evidentă în timp ce deschideți e-mailuri ce pot avea un caracter dubios.

Gmail include, de asemenea, caracteristici sprijinite de funcții AI, inclusiv Nudging, Smart Reply și notificări cu prioritate ridicată. Nudging vă va aminti să urmăriți un e-mail important, astfel încât să nu uitați de el. Smart Reply a fost adus de la aplicațiile mobile pe web pentru a permite folosirea răspunsurilor automate sugerate în e-mailuri, astfel încât să puteți răspunde cu un singur clic.

Ca parte a reproiectării, interfața dispune acum de butoane pentru arhivare, ștergere, marcare ca citire și amânare pe elementele din căsuța de e-mail, astfel încât nici măcar să nu trebuiască să deschideți e-mail pentru a accesa aceste caracteristici sau pentru a marca e-mailul în mod individual și să-i aplicați modificările. Panoul lateral se integrează mai bine cu alte aplicații din G Suite. Funcțiile offline vă permit să căutați, să scrieți, să răspundeți, să ștergeți sau să arhivați până la 90 de zile de e-mailuri fără conectivitate la internet.

Primii care vor primi accesul la noile modificări vor fi utilizatorii din clasa business. Utilizatorii personali vor începe în curând să vadă opțiunea de înscriere din meniul Setări din partea dreaptă sus.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button