Tech&ITȘtiri

Cum să folosești un număr nelimitat de adrese Gmail cu un singur cont

O adresă de mail este un lucru esențial în ziua de azi. Ai nevoie de ea ca să îți creezi orice cont la orice serviciu sau aplicație din lume, o folosești pentru a te autentifica în doi pași la acele aplicații sau servicii și să îți iei cele mai noi știri și oferte prin intermediul newsletter-urilor, printre altele. Desigur, dacă vrei cele mai noi știri din tehnologie, cel mai bine intri pe zonait.ro în fiecare zi, dar deviez de la subiect. 😀

Dacă ai un cont de Gmail e bine să știi că, în realitate, ai acces la un număr infinit de adrese. Această informație îți va prinde bine atunci când vrei să te abonezi la un serviciu doar pentru perioada de probă, pentru că o poți face de câte ori vrei, fără să fie nevoie să îți creezi un cont nou de fiecare dată, spre exemplu.

Treaba asta funcționează foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un „+” urmat de orice vrei, după numele utilizatorului. Mai exact, o adresă de mail de forma tudor@gmail.com se poate transforma în tudor+oriceoricand@gmail.com, iar bazele de date ale aplicațiilor la care vrei să te înregistrezi vor trata adresa din urmă ca una complet nouă.

Mai interesant este că nu doar asta e singura variantă de a face asta. O altă metodă este să îți scrii adresa ca tudor@googlemail.com în loc de tudor@gmail.com. La fel ca în cazul metodei de mai sus, sistemul va interpreta adresa @googlemail.com ca una nouă, dar e-mail-urile vor fi livrate tot către tudor@gmail.com.

O altă variantă este să folosești un simplu punct în adresă. Mai exact, tudor@gmail.com se poate transforma în t.udor@gmail.com, iar asta funcționează la fel ce bine ca celelalte două variante pe care le-am explicat mai sus.

Cele două dezavantaje de care te lovești atunci când îți creezi diferite conturi sunt timpul și faptul că toate mail-urile de confirmare a logării și orice mai ai nevoie vor veni pe contul separat. Dacă folosești această tehnică de multiplicare infinită a adreselor, toate mail-urile vor veni în inbox-ul principal, ceea ce este o soluție mult mai elegantă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button