MORE

GM anunță prima mașină autonomă de producție

Producătorul de autoturisme american GM a dezvăluit primul model de producție gândit pentru funcționare autonomă.

Mașina este construită pe baza unui Chevrolet Bolt, dar folosind doar 60% din infrastructura existentă a modelului cu pricina. Restul este reprezentat de tehnologia dezvoltată de Cruise Automation, o companie cumpărată de GM în urmă cu un an de zile. Mai exact, generația a treia de mașini autonome făcute de Cruise.

Pentru a preveni probleme care ar putea fi provocate de pilotul automat, tehnologia de bază include și un sistem redundant care analizează în mod constant ce face mașina, pentru ca nu cumva să decidă spontan să facă un accident.

GM va avea posibilitatea de-a construi câteva zeci de mii de astfel de mașini pe an, doar că primele modele nu vor fi tocmai autonome. Hardware-ul este pus la punct, este complet, dar Cruise Automation încă nu a finalizat componenta software și nu a trecut încă prin toate procesele de certificare. Dar în momentul în care dezvoltarea sa se va încheia, atunci mașinile vor primi un update care le va permite să se conducă de unele singure. Desigur, mașinile nu vor fi disponibile de îndată pentru publicul larg, așa că este timp suficient la dispoziție pentru dezvoltarea AI-ului.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button