MORE

GlobalFoundries sare direct la 7 nanometri

GlobalFoundries a făcut un anunț destul de important în ceea ce privește viitorul procesoarelor care vor fi produse la uzinele sale. Va sări peste procesul de fabricație de 10 nanometri.

După ce a dezvăluit că va avea un proces de fabricație de 12 nanometri FD-SOI până în 2019, compania anunță că va lucra la dezvoltarea unui proces de 7nm FinFET în locul celui de 10 nanometri. Compania susține că pasul acesta, de 10nm, va fi unul cu o durată de viață scurtă, industria îndreptându-se rapid către 7 nanometri cu FinFET.

Mai mult de atât, GlobalFoundries a susține că are deja procesoare în producție bazate pe 7nm FinFET, de la un client a cărui nume nu a putut fi dezvăluit, iar până acum nu au întâlnit probleme care să îi împiedice să crească volumul de producție până la începutul anului 2018.

Având în vedere că GlobalFoundries este partenerul principal al AMD, atunci pare destul de probabil că a doua generație de procesoare Zen, care tot prin 2018 ar trebui să apară, va fi bazată pe această tehnologie de 7 nanometri. Ca să nu mai zicem de plăcile video Radeon Navi.

Conform GlobalFoundries, procesul acesta va oferi de la sine un spor de performanță de 30% față de cel de 14 nanometri folosit acum.

[Bit Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button