RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Gionee începe procedura de lichidare

Producătorul de telefoane mobile Gionee tot are probleme financiare de câțiva ani, iar acestea au luat sfârșit recent, fiindcă întreaga companie este scuturată acum de bani mărunți.

În cazul în care numele nu vi se pare cunoscut, dacă aveți un telefon marca Allview încercați să căutați varianta sa „internațională” pe net. Probabil va fi un telefon Gionee, fiindcă în general produce o mare parte din modelele mărcii autohtone.

Modelul de afaceri al celor de la Gionee nu pare să fi avut foarte mult success, poate nu pentru că telefoanele n-ar fi fost populare, ci pentru că avea la conducere oameni care erau în stare să se „împrumute” cu 144 de milioane de dolari de la companie și să piardă acei bani la un cazinou. Dar datoriile pe care le are Gionee sunt mult mai mari de atât. Datorează 3 miliarde de dolari, iar cei 648 de creditori și-ar putea primi banii în următorii ani, fiindcă producătorul a intrat acum în procesul de lichidare.

Asta înseamnă că în general cam tot ce are compania în proprietate va fi scos la licitație, iar banii obținuți vor fi folosiți la achitarea datoriilor. Totuși, fondatorul companiei (pasionatul de cazinouri), Liu Lirong, susține că peste 3 sau 5 ani Gionee se va redresa. Cum? Nu este tocmai clar în acest moment.

Oferta de telefoane Allview probabil nu va fi afectată, chiar dacă Gionee nu va mai putea să ofere telefoane noi, deoarece marca autohtonă nu depinde de un singur producător, comercializând și telefoane produse de BLU.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button