PC

Gigabyte și-a dotat dock-ul extern cu un GeForce GTX 1080

Gigabyte și-a actualizat site-ul web cu un dock grafic extern pentru laptop-uri îmbunătățit, care acum este dotat în interior cu o placă video GeForce GTX 1080. Noul Aorus GTX 1080 Gaming Box arată la fel ca versiunea cu GeForce GTX 1070 care este la vânzare în acest moment, dar are mai multă putere grafică pentru jocurile cu un detaliu mai mare vizual.

Punctul forte pentru astfel de dock-uri externe este că oferă posibilitatea de a construi un laptop mai ușor și mai subțire pentru muncă și călătorit, care poate fi ulterior conectat la o placă video dedicată pentru jucat jocuri acasă (sau pe drum, dacă vă decideți să luați cu voi și această cutie – Gigabyte susține că e ușor de transportat).

Soluția implementată de Gigabyte vine cu propria sa sursă de alimentare cu certificat 80 Plus Gold și un conector Thunderbolt 3 USB Type-C cu care se poate conecta la un laptop. În modul de gaming, GeForce GTX 1080 are o frecvență de bază de 1.607 MHz și 1.733 MHz în modul intensiv. Utilizatorii pot rula această placă și în mod overclocking, care crește frecvențele la 1.632 MHz, respectiv 1.771 MHz.

Carcasa are trei porturi USB 3.0 pentru conectarea perifericelor, una dintre ele suportând Quick Charge 3.0. Are de asemenea trei DisplayPorts, un port HDMI și un port DVI.

Gigabyte nu a comunicat când varianta îmbunătățită de Gaming Box va fi disponibilă și la ce preț. Ca și punct de referință, modelul cu GeForce GTX 1070 se vinde cu 590 dolari pe Amazon și Newegg, acesta din urmă oferind promoțional și o cască gratuită la pachet. Afacerea nu e una tocmai rea, ținând cont că o carcasă similară de la Razer costă 400 dolari, și nu vine cu nicio placă video la pachet.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button