PC

Gigabyte prevede o creștere pe piața de gaming, vânzările plăcilor de bază scad

Divizia de plăci de bază din cadrul Gigabyte are o perioadă nu tocmai prosperă, dar compania nu este foarte îngrijorată, mai ales pe măsură ce începe să-și facă simțită prezența pe piața de gaming. În acest scop Gigabyte a creat brandul Aorus, care va fi esențial în pătrunderea pe sectorul de gaming, chiar dacă restul pieței de componente pentru PC se află momentan în declin.

Să aruncăm o privire de ansamblu. Un raport de pe site-ul Digitimes anunța că Gigabyte se așteaptă ca vânzările de plăci de bază să scadă la 13 milioane unități, de la 16-17 cât a înregistrat în 2016. Tot Digitimes a speculat la momentul respectiv că Gigabyte s-ar putea chinui să atingă chiar și 10 milioane în 2018, în mare parte datorită declinului pe piața calculatoarelor de birou.

Digitimes a subliniat faptul că Asus a reușit să compenseze pentru un număr mai mic de vânzări prin promovarea produselor aflate sunt brandul Republic of Gamers. MSI au reușit și ei să-și găsească o nișă pe piața dintre sectorul mediu și cel de vârf al produselor de gaming. Din păcate, brandul Aorus nu a reușit până acum să aducă același succes celor de la Gigabyte de care se bucură și concurența.

Analiști din cadrul industriei au spus că Gigabyte nu a reușit să dea dovadă de o putere operațională ieșită din comun și nici de competitivitate pe piață de-a lungul anilor, bazându-se foarte mult pe producția de plăci de bază pentru a-și obține veniturile și profitul.

Criza celor de la Gigabyte ar putea fi o veste proastă pentru gamerii de pe PC, deoare ar putea să însemne un competitor mai puțin. Piața de plăci de bază este deja suficient de compactă după ce producători precum DFI s-au retras din această branșă.

Totuși este prea devreme pentru astfel de presupuneri. Brandul Aorus este unul destul de nou, iar în ultima perioadă Gigabyte l-a promovat ca fiind o subdivizie a lor, decât ca o marcă separată. Răspunsul oferit de Gigabyte în această privință a fost următorul:

Piața calculatoarelor este în declin, dar industria de gaming continuă să crească. Aorus este răspunsul nostru la această creștere, oferind o soluție unificată cu rezultate pozitive, concepută special pentru gameri. Acesta este primul an în care Aorus acoperă fiecare produs din gama noastră, deci vom continua să supraveghem îndeaproape informațiile din piață și modul în care acest brand este primit.

Gigabyte a mai spus că își vor spori eforturile prin investiții suplimentare în cercetare și dezvoltare, compania fiind încrezătoare în privința direcției spre care se îndreaptă. Altfel spus, Gigabyte nu se grăbește să părăsească acest segment prea curând, iar asta nu poate fi decât o veste bună.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button