Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Gigabyte anunță NVIDIA CMP 30HX, prima placă video next-gen pentru minat

NVIDIA a prezentat CMP 30HX în Martie, însă niciun partener nu a spus nimic despre noile plăci; cel puțin nu până acum. Gigabyte a anunțat in mod oficial distribuția sa pentru noua placă de minat, fiind astfel primul partener NVIDIA care oficializează această placă.

Gigabyte CMP 30HX D6 are la bază un GPU TU116-100 bazat pe arhitectura Turing cu 1408 nuclee tactate la 1530MHz, care în Boost urcă până la 1785MHz. Placa vine echipată cu 6GB de memorie GDDR6 tactată la 14Gbps și un bus de memorie de 192 de biți, oferind un hash rate de 26MH/s la setările din fabrică.

Gigabyte CMP 30HX D6 a împrumutat înfățișarea de la seria GTX 16xx

Sistemul de răcire este similar cu cel pe care Gigabyte l-a implementat pe plăcile video NVIDIA GTX 16xx și RTX 2060, fiind format dintr-un heatsink destul de subțire și două ventilatoare. Gigabyte CMP 30HX D6 nu are nici un fel de ieșire video și necesită un singur conector 8-pin, astfel o sursă de 450W este de ajuns cât să ruleze noua placă. Desigur, puțini vor fi cei care cumpără o singură bucată, astfel sursa va trebui aleasă în funcție de numărul de plăci din rig-ul de minat.

Nouă placă video de minat de la Gigabyte este deja listată la IT Direct și vine la un preț de 2.960 de lei. Un alt lucru care mi-a sărit însă în ochi a fost garanția, care este de numai trei luni. Asta mi se pare puțin cam prost, mai ales dacă iei in considerare motivul pentru care cumperi o astfel de placă și prețul care oricum este umflat din cauza disponibilității.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button