PC

Gigabyte lansează placa de bază Designare EX

Gigabyte mai pregătește încă o placă de bază pentru procesoarele AMD Threadripper, modelul Designare EX pentru chipsetul X399, care se dorește a fi și vârful de lance al plăcilor de bază lansate de Gigabyte pentru acest chipset.

Printre caracteristicile pe care le are Designare EX peste AORUS Gaming 7 (cealaltă placă de top de la Gigabyte) se numără Intel WiFi, suport pentru Thunderbolt 3, dual Intel NICs, și o placă protectoare pentru porturile de intrare/ieșire care conferă mai multă protecție și contribuie și la aspectul general al plăcii. Momentan seria de plăci de bază pentru chipsetul X399 se rezumă la această placă și AORUS Gaming 7. În trecut însă Gigabyte a avut și modele Gaming 3 și Gaming 5, deci variante de buget mai redus ar putea în continuare să apară.

Unul dintre primele lucruri care sar în ochi la Designare EX este absența ledurilor RGB, mai ales dacă o comparăm cu AORUS Gaming 7. Singurul loc unde se regăsesc leduri pe această placă de bază sunt sub radiatorul principal. În afară de această diferență minoră, design-ul celor două plăci de bază sunt asemănătoare, deosebindu-se cel mai mult prin culoare. Scutul metalic inclus îi conferă de asemenea modelului Designare EX un aspect de produs dintr-o categorie superioră.

Pe spatele plăcii de bază, la fel ca și alte modele de pe piață, Designare EX este dublată de o placă metalică care oferă un plus de rezistență. Motivul pentru care sunt folosite aceste dubluri metalice este că astfel de plăci de bază sunt deseori folosite în sisteme cu mai multe plăci video, care pot ajunge să cântărească destul de mult. Dacă placă de bază nu este fixată în șuruburi într-un mod corect, toată această greutate va apăsa pe placa de bază, care s-ar putea deforma. Placă metalică din spate este astfel concepută pentru a prelua această forță și a distribui-o în mod egal pe toată suprafața sa.

În rest, cu mici excepții, configurația acestei plăci de bază se asemănă destul de mult cu cea a modelului AORUS Gaming 7. Aceasta este după cum urmează:

Mărime ATX
Interfață CPU TR4
Chipset AMD X399
Sloturi de memorie (DDR4) 8x DDR4
Supportă până la 128GB
Quad Channel
Supportă DDR4 3600+
Supportă ECC UDIMM (în mod non-ECC)
Conexiune rețea
2 x Intel LAN
1 x Intel 2×2 802.11ac
Onboard Audio Realtek ALC1220
Sloturi PCIe pentru plăci video
2 x PCIe 3.0 x16 slots @ x16
2 x PCIe 3.0 x16 slots @ x8
Alte sloturi PCIe
1 x PCIe 2.0 x16 slots @ x4
Onboard SATA 8 x RAID 0/1/10
Onboard M.2 3 x PCIe 3.0 x4 – NVMe sau SATA
USB 3.1
1 x Type-C (ASMedia)
1 x Type-A (ASMedia)
USB 3.0
8 x Back Panel
1 x Header
USB 2.0
2 x Headers
Conectori alimentare
1 x 24-pin EATX
1 x 8-pin ATX 12V
1 x 4-pin ATX 12V
Fan Headers
1 x CPU
1 x Watercooling CPU
4 x System Fan headers
2 x System Fan/ Water Pump headers
Panou intrări/ieșiri
1 x PS.2 keyboard/mouse port
1 x USB 3.1 Type-C
1 x USB 3.1 Type-A
8 x USB 3.0
2 x RJ-45 LAN Port
1 x Optical S/PDIF out
5 x Audio Jacks
Antenna connectors

Încă nu a fost anunțat un preț pentru acest nou model, dar dacă este menit să fie vârful de lance pentru chipsetul X399, atunci foarte probabil va fi mai scump decât AORUS Gaming 7, care momentan costă 389,99 dolari pe Amazon. Designare EX va fi disponibil începând cu mijlocul lunii viitoare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button