PCTECHTech&IT

Gigabyte este acum cel mai nou producător de SSD-uri

Cu o multitudine de memorii flash disponibile, ar trebui să vedem mai multe companii care nu produc memorii să își facă intrarea pe piața de SSD-uri. Printr-un singur tweet, Gigabyte a anunțat fix asta. Compania va lansa mai multe produse în factori de formă diferiți de-a lungul timpului, dar începe cu seria SATA 6Gbps 2.5-inch UD Pro Series utilizând BiCS3 FLASH a producătorului Toshiba.

Jackson Hsu, director adjunct al diviziei de dezvoltare a produselor GIGABYTE Channel Solutions, a declarat:

SSD-urile cu interfață SATA sunt în vogă și au un istoric considerabil de dezvoltare. Provocarea este de a dezvolta un produs de o calitate excepțională care să-l facă să se deosebească de restul. SDD-urile seriei GIGABYTE UD PRO sunt o dovadă a aderenței noastre stricte la producerea de produse de înaltă calitate. Cu memorie RAM DDR3L, memorie NAND Flash 3D, o selecție de capacitate de 256 GB sau 512 GB, seria UD PRO SSD oferă utilizatorilor o gamă de produse de înaltă performanță, stabilitate ridicată și de mare capacitate, fără a sacrifica memoria flash sau performanța.

Gigabyte este o companie diversificată, cu mai multe divizii și linii de produse care se întind pe mai toate domeniile piețelor de PC și servere. Adăugarea de medii de stocare pe tehnologie flash este o modalitate de a-și diversifica mai departe gama de produse, oferind fanilor loiali o altă cale de a investi în marca lor preferată. SSD-urile oferă oportunități pentru mai multe opțiuni de a vinde la pachet cu alte produse cum ar fi plăcile de bază, plăcile grafice sau notebook-urile.

Noua serie de produse UD Pro vine inițial în două variante de stocare, 256 GB și 512 GB. Prețurile par a fi foarte agresive, fiind setate de producător la 68,99 dolari, respectiv 119,99 dolari, dar nu vă așteptați la performanțe remarcabile de la această serie. UD Pro este mai mult un SSD mainstream cu citire secvențială de 530 MB / s și performanță de scriere secvențială de 500 MB / s. UD Pro 512GB reprezintă cea mai mare performanță aleatorie a celor două, cu până la 80.000 de IOPS citire și 75.000 IOPS de scriere. Drive-urile se prezintă mai mult ca o alternativă ieftină pentru Samsung 860 EVO si alte SSD-uri performante de top.

Gigabyte a anunțat că vor lansa în curând variante de performanță M.2 NVMe și plăci de tip add-in de înaltă performanță sub marca AORUS. Ar trebui să aflăm despre aceste produse și altele la fel de interesante la Computex luna viitoare.

Număr serial GP-GSTFS30256GTTD GP-GSTFS30512GTTD
Preț 68.99 dolari 119.99 dolari
Interfață SATA 6Gbps SATA 6Gbps
Format 2.5-Inch 2.5-Inch
Capacitate 256GB 512GB
Garanție 3 ani sau 100 TB scriși 3 ani sau 200 TB scriși
Media Toshiba BiCS3 TLC Toshiba BiCS3 TLC
DRAM 256MB DDR3L 512MB DDR3L
Citire secvențială 530 MB/s 530 MB/s
Scriere secvențială 500 MB/s 500 MB/s
Citire aleatorie Până la 70,000 IOPS Până la 80,000 IOPS
Scriere aleatorie Până la 40,000 IOPS Până la 75,000 IOPS

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button