GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Ghost of Tsushima Director’s Cut aduce update-ul mult așteptat pentru PlayStation 5

Sony a anunțat că data de 20 August 2021 va găzdui lansarea lui Ghost of Tsushima Director’s Cut pentru PlayStation 5, dar și pentru generația trecută de console. Noua ediție va cuprinde jocul de bază, alături de expansiunile disponibile până la momentul lansării și câteva îmbunătățiri pentru versiunea next-gen a jocului.

Iki Island, un nou DLC single-player

Dacă ai terminat aventura de pe insula Tsushima, vei putea continua jocul pe Iki, o insula vecină care a fost de asemenea invadată în aceeași perioada istorică. Vei reintra în pielea lui Jin pentru a investiga niște zvonuri referitoare la o invazie mongolă pe Iki, dar trecutul te prinde din urmă și te vei găsi obligat să înfrunți vechi temeri.

Și dacă ai jucat pe PlayStation 4, nu trebuie să-ți faci griji: Ghost of Tsushima Director’s Cut îți permite să îți transferi progresul pentru a relua acțiunea în format next-gen. Iar pentru jucătorii noi, harta din DLC-ul Iki Island va deveni disponibilă odată ce ai deblocat Act 2 din jocul de baza.

Ghost of Tsushima Director's Cut Iki Island

Ghost of Tsushima Director’s Cut face trecerea în next-gen

Odată cu lansarea lui PlayStation 5 m-am așteptat să văd și o versiune enhanced a lui Ghost of Tsushima, dar aceasta din urmă s-a lăsat așteptată. Pachetul Director’s Cut aduce câteva îmbunătățiri care fac așteptarea să merite. În primul rând, toate cutscene-urile din joc vor avea lipsync-ul refăcut pentru cei care aleg să joace în japoneză. Asta a fost o problemă de care s-au plâns mulți fani ai jocului și cei de la Sucker Punch o adresează în sfârșit.

Schimbarea cea mai mare vine însă din zona de performanță și input. Ghost of Tsushima Director’s Cut va introduce suport pentru controller-ul DualSense, ceea ce înseamnă că te vei bucura de sistemul avansat de vibrații și triggere-le adaptive. Din punct de vedere grafic, jocul va oferi rezoluții de până la 4K, încercând să mențină și un framerate de 60 de cadre pe secunde. SSD-ul din noua consolă va ajuta la timpii de încărcare, iar sunetul 3D a fost îmbunătățit grație chip-ului dedicat din PlayStation 5.

Cât costă și cum poți face uprade?

Dacă nu ai cumpărat încă jocul de bază, Ghost of Tsushima Director’s Cut va fi disponibil la prețul de 70 de euro pe PlayStation 5, sau 60 de euro pe PlayStation 4. O tactică pe care am văzut-o destul de des în ultima vreme în cazul jocurilor next-gen. Dar există și variantele în care ai deja jocul și vrei doar un upgrade:

  • Upgrade la Director’s Cut pentru PlayStation 4 – 20 de euro
  • Upgrade de la Director’s Cut PS4 la versiunea de PS5 – 10 euro
  • Upgrade la Director’s Cut pentru PlayStation 5 – 30 euro

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button